Hoe maak je nou heerlijke caramelsaus voor over bijvoorbeeld ijs? Het is helemaal niet moeilijk en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig ook. Als de caramelsaus afkoelt of als je hem in de koelkast bewaard zal de caramelsaus dik worden, dit komt omdat oa de boter stolt. Je kunt de caramel makkelijk weer vloeibaar maken door deze iets te verwarmen, zet bv het potje in wat warm water en roer na een paar minuten goed door. Op laag vermogen in de magnetron kan ook (20 sec bij 600 watt, dan doorroeren). Of verwarm de caramelsaus in een pannetje nog even op, het kan allemaal.

Wil je nog meer caramel variaties maken, kijk dan eens bij de volgende recepten:  salted caramel maken of caramel gemaakt van gecondenseerde melk?

Maar nu eerst de caramelsaus, wat heb je nodig om de lekkerste caramelsaus te maken?Caramelsaus maken

Karamelsaus recept

  • 200 gram kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 200 ml slagroom
  • 80 gram roomboter

Zo maak je de caramelsaus

Eerst maak je de caramel zoals hier beschreven en vervolgens voeg je de slagroom toe. Je kunt de slagroom er koud bijgieten maar dan gaat de caramel behoorlijk borrelen. Je kunt dit gedeeltelijk voorkomen door de slagroom eerst iets op te warmen voor je het bij de hete caramel giet. Zodra je de slagroom toegevoegd hebt laat je de caramelsaus op zacht vuur staan en roer je de caramel met de slagroom tot het een gladde saus is. Haal nu van het vuur af en doe als laatste de boter erbij. Door de hete caramel zal de boter smelten, roer daarna goed door en je hebt een heerlijke caramelsaus welke je kan gebruiken voor desserts, over ijs, als vulling in een taart of gewoon op een pannenkoek